de temperatuur stijgt

Na een paar dagen kou wordt het nu wat warmer, de zon schijnt meer en dat is erg lekker. Gisteren hebben we in Canberra zelfs nog even zonder jas in het gras gelegen.

Maar nu even wat er nog gebeurd is in de afgelopen dagen. Vrijdag zijn we naar een bierbrouwerij geweest, hier stonden wat apparaten die te maken hebben met bierbrouwen, maar dingen als een ketel miste daar dan weer. Er werd hier ook geen bier meer gebrouwen, en het was eigenlijk niet veel meer dan een museum. Hierna zijn we nog naar een betonnen schaap gelopen, een lange wandeling die eigenlijk leuker was dan het schaap zelf.

Zaterdag was het tijd voor een reis naar Canberra, hier was een jongerenfestival, maar omdat Canberra toch de hoofdstad is van Australië wilden we dit toch liever zien, in Sydney zijn nog veel grotere festiviteiten en daar hebben we meer tijd om ook nog rond te kijken. Zo hebben we dus een groepje gevormd waarmee we de stad in zijn gelopen om daar wat rond te kijken, we wilden eerst naar Capitol Hill, waar het gebouw van Justitie staat, en daarna nog even de stad in om wat te gaan eten. Deze wandeling duurde echter zo lang dat er om nog wat te eten geen tijd meer was, want de bus kwam ons al weer ophalen. We hebben nog wel even een kwartier de tijd genomen om even in de zon te liggen op het grasveld daar en dat was toch ook wel weer lekker na een paar dagen veel kou. Eenmaal terug in Goulburn zijn we teruggegaan naar het gastgezin waar we nog een film hebben gekeken en daarna zijn gaan slapen.

Vandaag stond er niet veel op het programma, we begonnen met een kerkdienst (deze keer in een echte kathedraal) en deze was weer erg mooi, dit was de normale wekelijkse kerkdienst maar wel op de WJD manier. Alleen zaten er deze keer ook veel gastouders bij. Na de kerk zijn we met het gastgezin wat rond gaan rijden op zoek naar kangaroes, we hebben uiteindelijk na ongeveer 100km, dat vinden ze hier een kippeneindje, een groep gevonden. Hier hebben we wat foto’s gemaakt en zijn weer teruggereden, maar als je zo in de auto zit zie je wel dat Australie toch wel erg mooi is. Zoveel open vlaktes waar gewoon nergens een huis staat, en dorpen waar overal verschillende huizen staan die meestal maar 1 verdieping hebben. En elk dorp heeft meerdere cafés, zo wonen hier in Goulburn 20.000 man en hebben ze 105 cafés.

Dit is het weer voor vandaag, morgen op weg naar Sydney waar ik de komende week nog zal blijven, zal wel afzien worden zonder gastgezin, in grootte groepen in een school slapen. Maar dat het het waard is, is wel zeker.

3 Responses to “de temperatuur stijgt”

  1. hilde van meurs, Nieuw-Beijerland says:

    Jeroen, we genieten van je kleurrijke berichten. Zit je in een internationale groep of met nederlands sprekenden. We denken aan je!!Hoi, Hilde

  2. Erika says:

    Hoi Jeroen,

    Hoe is het in Sydney?
    Heb je je bagage makkelijk kunnen terugvinden? Ik zag namelijk een foto waar alle bagage van zo’n 700 nederlanders in een gymzaal was neergezet.
    De chatcessie van gisteren vonden wij hier erg gezellig. Hoefden wij niet zo op de tijd en kosten te letten.
    Ik ben wel erg benieuwd naar de foto’s, hopelijk kan je er, in Sydney, nog een paar bij je belevenissen voegen.
    De groeten van allemaal en wij kijken alweer uit naar je nieuwe ervaringen.

  3. Anja says:

    Hai Jeroen,

    Ontzettend leuk om je verslag te lezen. Wat een belevenis en wat moet het daar geweldig zijn. Ik las dat je zelfs geen tijd had om te eten en je sultana’s zijn zeker ook al lang op.

    Ik moet lachen om je uitspraken over het betonnen schaap dat tegen viel en het kippeneindje rijden van 100 km.

    Jeroen ik wens je nog heel veel plezier in Sydney en kijk uit naar de rest van je verslag!

Leave a Reply