Officiële programma

Het gaat snel allemaal, het officiële programma is net afgelopen. Het was wel erg mooi, hier nog even een verslagje van de afgelopen dagen.

Maandag zijn we met de bus naar Sydney gereden, mooie reis waar we veel open vlaktes hebben gezien. Na 2 uur in de bus te hebben gezeten waren we in een voorstad in Sydney om over te stappen op andere bussen welke speciale licenties hebben om de stad in te rijden, dit duurde alleen redelijk lang waardoor we nog even tijd hadden om wat te eten. Verder niet veel meer gedaan, ‘s avonds was er een barbeque georganiseerd door de parochie/school waar we slapen.

Dinsdag was de grote openingsviering, de eerste keer dat bijna alle jongeren bij elkaar kwamen. Maar eerst zijn we nog even de stad door gaan lopen, erg groot als je er voor de eerste keer komt. Zoals bij de fotopost te zien is zijn we naar het opera gebouw geweest en daarna nog een deel van de botanische tuinen, er zijn daar erg veel mooie tropische planten.

Woensdag hebben we de eerste keer Nederlandse catachese gehad, het begon met een man die kwam optreden. Dit was elke dag zo, goede tijd om wakker te worden en een beetje te dansen. Hierna was er uitleg over een onderwerp waarna we er nog even over gingen praten. Dan nog een mooie mis welke gedaan werd door een van de drie bisschoppen. In de middag zijn we nog even de stad in gelopen, en hebben de rest van de botanische tuinen bekeken. Voor de rest nog even wat spullen gekocht en goed gegeten, het WJD eten is niet super dus meestal eten we ergens anders.

Ik moet nu alweer stoppen, dus de rest van de dagen komen volgende keer.

3 Responses to “Officiële programma”

  1. Erika en Huib says:

    Hoi Jeroen,

    Net uit de kerk lezen we net je nieuwe stuk. Jammer dat je niet zoveel tijd hebt om al je ervaringen weer te geven. Het zal zo zijn dat je de computer met meerdere WJD-gangers moet delen. Wel leuk natuurlijk om weer wat van je te lezen, dus we kijken nu al weer uit naar je volgende stuk.

    Nadat we gisteren de avondwake hebben gevolgd (jammer genoeg met heel slecht geluid en een beroerde vertaling), heb ik (Huib) vannacht de mis op TV gevolgd (mamma kijkt deze keer naar de samenvatting), dat is natuurlijk wel anders dan de vorige keer in Keulen, omdat wij daar toen live bij konden zijn. Nu was dat helaas iets te ver weg… Ik vond het in ieder geval een hele mooie viering en weer erg indrukwekkend. Ik heb, tot het programma om 10 voor 5 was afgelopen, voor de TV gezeten. Ik moet bekennen dat op zeker moment mijn ogen dicht vielen hoor, maar het laatste uur heb ik weer goed kunnen volgen.

    Over 3 jaar zijn de WJD in Madrid, weer een stuk dichterbij. Ik ga er maar van uit dat jij er dan ook weer zult zijn. Wie zal het zeggen, misschien dat wij dan ook weer bij de slotviering aanwezig kunnen zijn. Mamma heeft net op internet gelezen dat er nu al zo’n 2 miljoen jongeren worden verwacht, dus dat belooft een hele grote happening te worden. In Sydney waren er helaas wel veel minder deelnemers, maar ik denk dat als je er bij bent het toch niet minder indrukwekkend is. Zoveel jongeren bij elkaar in een zo ver land, die toch allemaal, ieder op hun eigen manier, met hun geloof bezig zijn. De beelden op TV waren bepaald imposant te noemen.

    In de kerk wordt iedere week wel even aandacht besteed aan de jongeren die in Sydney zijn, en jij en Carmen worden ook elke keer weer persoonlijk genoemd. Ook wordt gewezen op deze weblog, die ook via de site van de kerk bekeken kan worden. De pastoor en ook diverse kerkgangers vragen elke keer weer naar je belevenissen. Van verschillende mensen horen we ook dat ze je site volgen. Wij vinden het natuurlijk erg fijn om te horen dat er door hen aan jullie gedacht wordt.

    We gaan het hier weer bij laten, we wensen je natuurlijk nog veel plezier in de komende week en hopen snel weer iets van je te horen/ lezen…

    Groetjes van ons allemaal

  2. Do(minic) Hoogsteder says:

    Hallo Jeroen,
    nadat er via de weekbrief “reclame” was gemaakt voor jouw verslagen, heb ik ze met zeer veel interesse gelezen. Ook heb ik hier op de NL-televisie de geregelde RKK-uitzendingen over de Wereld Jongeren Dagen verschillende malen met veel belangstelling gevolgd.
    Ik hoop dat jouw ervaringen je zullen inspireren en dat je goede
    herinneringen aan jouw trip mag bewaren.
    Een goede en vooral veilige thuisreis gewenst.
    Gods zegen!
    Vriendelijk groetend,
    Do Hoogsteder
    Medeparochiaan Christus Dienaar

  3. hilde van meurs, nieuw-beijerland says:

    Hoi Jeroen, Fijn dat je weer geschreven hebt, we keken er naar uit. Zelf de WJD-uitzendingen op Ned 2 gevolgd. Prachtig, die intocht van de Paus. Hebben jullie hem wel kunnen verstaan. Zelfs voor de TV was het een zachte stem ( geluid en beeld lieten wat te wensen over) en het engels, door het toch wat duitse accent, moeilijk te volgen. Gelukkig hadden we de ondertiteling, maar die klopte niet altijd. Al met al hebben we genoten. Avondwake en een stukje van de EV in de herhaling op zondagmorgen gezien. Prachtig kinderkoor, indrukwekkend. Ik denk dat de sfeer bij jullie supper is. Heb je ook op de renbaan gelegen? We zien uit naar verder nieuws. Geniet van deze dagen !!! Groetjes van Hilde

Leave a Reply